Kívánságkút

2009.01.28. 21:51

Most azzal a számmal fogunk foglalkozni, amitől eszembe jutott ennek a blognak az ötlete. A Free zenekar száma, a Wishing Well rengeteg feldolgozásban van meg nekem otthon, de így is találtam még mellé párat. Hallgassuk meg őket.

A Free nótája az 1973-mas Heartbreaker albumról indult világhódító útjára. A klippből kiderül, hogy óvakodjunk a bosszúálló dömperes nénitől, aki jól kiszúr Matthew McConaugheyval, ugyanis elköti a dömperét, aztán a hűtlenkedő sofőr csak nézhet. Aztán bosszúja beteljesüléseként jól hattyúvá változik a végén.

 

Axel Rudi Pell feldolgozása volt az első, amit én ismertem. A gitáros 1994-es albumán szerepel, a Between the Walls-on. Jeff Scott Soto a mikrofonnál, és Jörg Michael a doboknál!

 

Nagyon tetszett a Sherbet feldolgozása, érdekesnek találtam az énekes hangját, (már jó értelemben) a zene is jó kis '70-es évekbeli hard rock, mint az eredeti. A gitáros szerinetek is hasonlít Jimmy Page-re?

 

A The Mission kivánságkútja is tetszett, az előzőekhez képest egy fokkal keményebb rock.

 

Igazi különlegesség, egy 60-on felüli "nagymama" énekli a Wishing Wellt a blues zenekarával. Maggie Bell előadását fogjuk hallgatni, kicsit bluesosan. Sajnos amatőr felvétel, de azért így is átjön, nem rossz produkciót láthattak a szem és fültanúk.

 

A Blackfoot válogatás albumán is megtalálható a dal, kicsit metálosabb elgondolás.

 

 

A gitárvirtuóz Gery Moore 2002-es Live at Monsters of Rock DVD-jéről származik a következő video. Gary is a keményebb vonalat képviseli a kivánságkút feldolgozások között.

 

A Pearl Jam is feldolgozta a számot, ők is a saját stílusukban adják elő, tehát kicsit grungeos.

 

És megint egy különlegesség, 1990ben egy Judas Priest és Bruce Dickinson solo közös koncert alkalmával, Bruce-ék adják elő a Wishing Well-t.

 

Egy feldolgozást nem találtam sajnos, ha bárki megtalálja edi beágyazható formátumban, szóljon. Ez pedig a Savatage Wishing Weel-je az 1986-os Fight For Rock albumról. Pedig nagy kedvenc a zenekar, úgyhogy jó lenne bemutatni itt is.

Illetve nem találtam meg a Styx, Joe Lynn Turner kivánság kútjait sem.

Végezetül nem is kívánhatnék mást a kivánságkúttól, mint mindenkinek további kellemes zenehallgatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr49909242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása