Kancsal Marika

2009.01.31. 15:44

A Jethro Tull nótája a bandzsa kiskorú örömlányról, a Cross Eyed Mary feldolgozása a mai bejegyzés tárgya. A dalt az Iron Maiden és Clutch dolgozta fel.

 A dal Maryről szól, akiről nemigazán lehet eldönteni merre néz, és fiatlkorú prostituáltként tengeti mindenapjait, még Aqualunggal a vén trógerral is összeszúri a levet. Az 1971-es Aqualung című albumon szerepel. A lemez egy kisebb botrányt kavart, ugyanis az első olyan albumok között van, amelyen nyíltan kritizálják az egyházat, vallást. Viszont a különös és remek zenei megoldások és valószínűleg a lázadó szöveg miatt is, hatalmas sikere is volt.
Imádom az elején az egyre fokozódó, izgalmas fuvolanyitányt. Hallgassuk is meg gyorsan:

 

 

Az Iron Maiden a fuvolanyitányt pörgős gitárra cserélte. Nekem ez is tetszik, megmaradt a fokozódó izgalom. Bruce is kicsit más énekstílust képvisel, mint Ian, a zene is NWOBHM stílusú, úgyhogy jelentős transzformáción ment keresztül, de nagyon lehet szeretni ezt a feldolgozást is. 

 

A Clutch kicsit leegyszerűsítette a dalt, gondolok itt például a nyitány elhagyására, a dallam is kicsit visszafogottabb...


Cross Eyed Mary--Clutch - Clutch

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr81914420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OverLord 2009.02.01. 17:03:39

Első kettő tetszik (mármint az eredeti és a Maiden feldolgozás) De a 3 annyira nem jött be.

Valdislav 2009.03.24. 20:06:20

Én eddig nem is ismertem az eredetit de nagyon bejön :D, A harmadik kicsit furcsa de elmegy.
süti beállítások módosítása