Hasfelmetsző Jack

2009.02.05. 22:50

Az angol sorozatgyilkos, Hasfelmetsző Jack népszerű téma, főleg rockzenekarok körében. Most az egyik leghíresebb dalt vesézzük ki (így stílszerű) ebben a témában.
Ez a Judas Priest, The Ripper című száma.

Hasfelmetsző a Judas második albumán jelent meg, 1976-ban. A dal nagyon izgalmas, tele van feszültségkeltő elemekkel, hallgatása közben szinte érzi az ember a félelemet. Egy igazi remekmű. 

 

Az Iced Earth  is feldolgozta a számot, az 1999-es Melancholy EP-n jelent meg.
Schaffer hozza a szokásos kemény riffeket, Matt Burlow pedig nagyszerűen énekel.



 

A dán metál zenekar, a Mercyful Fate is elkészítette a maga verzióját. A vége felé a sikítást elég gyengének találom, amúgy egész jó ez is. Egy Judas Priest tribute albumra fel is került ez a verzió. 

 

Az amerikai power metál zenekar, az Agent Steel feldolgozása következik. Kicsit érdekesen nyúltak hozzá a számhoz, szerintem komolytalan lett az ének, bár lehet direkt van, nem ismerem a zenekart. A Mad Locust Rising EP-jükre került fel 1985-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr18925411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása