Rókavadászat

2009.02.07. 18:00

A brit rockzenekar a Sweet régi slágere, a Fox On The Run és feldolgozásai lesznek a témája a mai bejegyzésemnek.

A dal 1974-ben jelent meg, a Desolation Boulevard lemezen. Egy kicsit space rockos electronikus kezdéssel indul, majd leegyszerűsödik a zene, de szinti, meg az erőteljes ének viszi a hátán az egészet, úgyhogy erre is mondhatjuk, igaz rá az egyszerű, de nagyszerű elv. A dal a gruppiek és a zenekar kapcsolatáról szól. ;) A klip egy akkoriban technikai csúcsnak számító oszcilloszkóp ábrán elemezhetünk tranzienseket, stílszerűen az effektgazdag bevezető alatt. Majd meglátjuk a zenekart. Bírom ahogy az énekes, Brian Connolly szinte az egész szám alatt csípőre tett kézzel járja a kacsatáncot. Olyan varázsló süveg meg nekem is elkéne.

 

A Scorpions német nyelvű változatot készített 1975-ben és The Hunters álnéven adták ki. A dal német címe Fuchs geh voran.

 

A Girlschool lánybanda megmutatja, hogy a nők is tudnak heavy metalt játszani. Keményebb változat az előzőekhez képest, teljesen elhagyták az effektes szintis részeket, agresszívebb ének jellemzi, viszont több benne a gitárszóló. Az 1988-as Take A Bite lemezükön jelent meg.

 

A Red Hot Chili Peppers-ből John Frusciante, Flea és Chad Smithkoncerteken szokták játszani a dal rövidített, de energikus változatát. Flea meg kicsit félreértette a menedzserek mondatát, miszerint a színpadon ugráljatok egy keveset, ne csak egyhelyben álljatok...

 

A japán Make-Up zenekartól kapunk egy kis ízelítőt, milyen is a felkelő nap országának metálja. Nyugi, angolul énekelnek. Az 1984ben kiadott Straight Liner albumról származik a dal. Ehhez is készült szerencsénkre klip, de érdekes, itt európában a japán csajok az egzotikum, nálluk meg a szőke európai csajért tépi szét a ketrecet a srác.

 

Maradunk a heavy metálnál. A német Mad Max verziója glam metal stílusba sorolható. Az 1987-es Night Of Passion korong egyik dala.

 

Persze ebből a dal sem kerülhette el a sorsát, készült belőle diumdisu/tuctuc remix. Az elkövető a Touch Of Joy.

 

Az amerikai modern rockegyüttes, a Deadsy az egyetlen, ami visszahozta az űrrockos hangzást a dalba. Nekem emiatt tetszik. Még az eredetinél is több effektet raktak bele.

 

A horror punk műfajban utazó, mókás nevű Frankenstein Drag Queens From Planet 13 is feldolgozta a dalt. Ezzel a vérbeli ordibálós punkkal zárjuk a rókamókát.
Sajnos le van tiltva a beágyazás, úgyhogy itt a link.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr16928762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása