Megint egy Queen dallal kedveskedek nektek. Az I Want It All-t két szupergroup is feldolgozta.

 

Az eredeti dal az 1989-es The Miracle albumon jelent meg. Egy igazi kemény hard rock nóta. A csúcspontja mindenképpen az, amikor a közepén begyorsítanak és May nyom egy hatalmas gitárszólót. Ebben a számban Brian May is énekel, az ő hangját hallhatjuk a gyorsítás előtti részen. (Bár aki megnézi a klippet, annak úgyis feltűnik.) Ezzel a dallal csak egy bajom van, a végét nem szeretem, én máshogy oldottam volna meg, de még így is az egyik kedvenc Queen számom.

 

Van egy fél perccel kibővített változata a dalnak, a Queen Rocks verzió az azonos  nevű válogatásalbumon jelent meg 1997-ben. A fiúk itt ott beletettek egy kicsit. Például a duett után nem következik egyből a gyors szóló, hanem először lassabb, majd egy rövid, de nagyon vad riffelés és csak ezután jön a jól ismert szóló. El vagyunk kényeztetve.

 

A következő felvétel valamelyik Queen+Paul Rogers turnén készült. Nagyon színvonalas előadás, ha sikerül elvonatkoztatunk Mercury hangjától, még az ének is igenjó.

 

Az 1992-es Freddy Mercury emlékkoncerten a Queen, Tony Iommyval(Black Sabbath) és Roger Daltrey (The Who) kiegészülve adták elő a dalt. Introként előadják a Sabbath: Heaven and Hell és a Who: Pinball Wizard bevezetőit, majd jön az I Want It All. Iommy mester a ritmusgitáros szerepét vállalta magára, sajnos nem szólózik, csak támogat.De íyg is példás műsort produkálnak.

 

A Dragon Attack: Tribute to Queen tiszteletalbum 1997-ben jelent meg és sok híres/neves zenész közreműködött az elkészítésében. Az I Want It All-t Robin McAuley(ének); Chris Impellitteri(gitár); Bob Kulick(ritmusgitár); Edward Harris Roth(billentyűk); Jay Schellen(dob) adják elő. Nagyon jól sikerült feldolgozás lett ez is, profi gárda, főleg Impellitteri gitárjátékát emelném ki. Egy kicsit metálosabb lett, mint az eredeti.

 

A következő videón azt láthatjuk, ahogy Jeff Scott Soto és bandája nyomják el a számot egy koncerten, nem is akárhogyan. Soto már bizonyította nálunk máskor is tehetségét, most a gitárosa is megmutatja, ő sem kezdő.

 

Végül, de nem utolsó sorban egy nagyszerű magyar ötlet kerül az oldalamra. A hazai Queen Unplugged Project akusztikus feldolgozásokat készít Queen dalokból. Lássuk az ő felvételüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr581015408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r1pp3r.j4ck · http://csakmegverlek.wordpress.com 2009.03.22. 13:07:23

A Soto nagyon joooo :) Eddig nem is ismertem pedig.
süti beállítások módosítása