A Trans-Siberian Orchstra remélem midenkinek ismerős. De ha nem, röviden annyit róluk, hogy ők egy olyan formáció, akik a heavy metált, a klasszikus zenét és a karácsonyi dalokat keverve egy egyedi nagyon fasza hangzásvilágot tudtak kreálni. Most pont aktuális az időpont, úgyhogy hallgassátok meg tőlük ezt a nagyszerű számot.

A zenekar híres a koncertjeiken lévő nagyon pazar látványeffektekről. Itt a koncertfelvétele a számnak.

Na, és akkor az eredete. A szám két részből áll, ahogy a cím is mutatja. Georges Bizet szvitjének, a L'Arlésienne-nek az eleje és Charles Wesley karácsonyi dalának a Hark The Herald Angels Sing-nek az egyvelege.

Roppant ciki, amikor az  ember nem az anyanyelvén ismer meg egy klasszikus művet és emiatt nem tudja, hogy annak mi a magyar fordítása, vagy legalábbis azt, hogy ezt a hazai zenei életben hogyan hívják, így név nélkül marad. Aki tud segíteni, az kérem kommenteljen. Kösz.

Bizet kis-zenekarra írta a művet. Egy hasonló hangszerelést láthatunk ezen a felvételen.

Egy nagyszerű harangjáték a MotK-hez. Ez ami még értékelhető előadás, és elérhető az interneten. A többi vagy érdektelen vagy nem található sehol, akárhol hivatkoznak rá.

Az eredeti hangszerelése valami ilyesmi lehetett a Hark The Herald Sing-nek. Sajnos nem a legjobb minőségű  felvétel, de még az élvezhető kategória. A Camebridge-i King's College-ban adták elő.

A művet kórusra írták, de talán így nagyzenekarral és orgonával még jobb is.

Van még tonnányi feldolgozás ehhez a műhöz szerencsére, de a legjobbak talán az eredetiek, mert azok állnak legközelebb az ünnephez és a mű eredeti hangulatához. De pár jó akad köztük, szóval érdemes rájuk nézni.

Elsőnek itt a Choirboys nevű formáció verziója. Szerintem ez az egyelen féle/fajta fiúbanda, aminek létjogosultsága van a világon, de ez csak az én véleményem. :D

A Blenders nevű férfikórus előadása.

Weezer nevű rockbanda változata. Állítólag ezt egy iPhone játékhoz csinálták, erről sajnos kevés információval rendelkezek és motivációt sem érzek több beszerzésére, szóval legyen elég annyi, hogy ez is egy zúzósabb verzió.

Bebe és Cece Winans testvérpár gospel verziója.

The Crescent Super Band bigband-es feldolgozása. Ez áll legközelebb a pici szívemhez. Szeressük.

És végül a szólóénekesek. Szerintem nagyon rossz ötlet ezt a művet szólistára bízni, de sokan nem így gondolták. Döntsétek el ti magatoknak hogy ez mennyire jó.

A legbölcsebb az lenne azt hiszem, hogyha a legrosszabbal kezdenétek. Jessica Simpson. Ez a név már önmagában garancia a rosszra, de maga a tény, hogy Disneyland-ben volt a koncert; nem csak ő, de még a kórus is tátogott; és ez az egész bulvár TVs körítés olyan szinten rossz egyveleget képeznek, hogy ezt már mutogatni kell.

De ne temessük el rögtön a szólistákat, itt van Mariah Carey, aki a nap hőseként megmenti a becsületüket.

Legvégül a popipar mezsgyéjét elhagyva Sissel előadása. Egyértelműen övé a legszebb szólóelőadás.

***Nem, azért sem kívánok kellemes ünnepeket. Elcsépelt már...***

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr651478146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása