A 3. It's My Life nóta

2010.01.23. 23:00

Na mára is egy It's My Life nóta, az előző kettőhöz szintén semmi köze. Ez a Talk-Talk szerzeménye.

Az eredeti nóta 1984-ben jelent meg a dal címét viselő nagylemezen. Eddig az eredeti verziót szégyen-nem szégyen, bevallom nem ismertem. De tetszik, visszafogott szintipop. A klip története érdekes. Az angol verzióban természetfilmekből vágtak össze részleteket, illetve az énekest látjuk a londoni állatkertben végig csukott szájjal. A rendező ezzel akarta kifigurázni a klipekben szokásos, "csaktátogjjóleszjóleszmaj'astúdióbanrászinkronizáljukaszájmozgásraazéneket" eljárást. aztán meggondolták magukat mert az amerikai verzióban a természetfilmes részekre rá van montírozva hol az énekes, hol az egész zenekar, és túljátszva parodizálják ki ezt a mímelős dolgot. Az eredeti angol klippet itt találjátok, szép állatos felvételek vannak benne.

Itten meg az amcsi verzsön:

 

A leghíresebb feldolgozást a No Doubt készítette. A zenekar eleinte ska punk formáció volt, aztán ahogy egyre népszerűbbek lettek, szép lassan áttértek a popszakmába. Ez a  dal is már a pop korszakból van, azért a régi rockos időkből sikerült megtartani valamit. A videoklip elég jól sikerült, Gwen fekete özvegyként kinyírja a pasijait, emiatt kivégzik, pedig a faszik mégse haltak meg. A kisasszony nem végzett valami alapos munkát. A "The Singles 1992–2003" című 2003-as kiadványukon található.

 

Van még egy elektronikus indusztrial szerzemény a Battery-től. Érdekes módon nekem tetszett, pedig műfaj alapján nem az én zeném lenne. 1998-ban adták ki Newer Wave 2.0 többelőadós válogatáslemezen.

 

És végül egy amatőr zenekar női énekessel, csakhogy a rock műfaj is képviselve legyen sok amatőr zenekar játssza a dalt, nem is kutakodtam köztük, az első találat a Diatonica elég jó, hogy felkerüljön ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr351696703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása