A mai bejegyzésben egyszerre két dalt is feldolgozunk. Az Iron Maiden rajongók nagy örömére a banda két dala, az Ides of March és a Purgatory a mai menü. Tekintettel az örömhírre, miszerint a fellépnek megint a szigeten. :D

Kezdjük talán az introként funkcionáló instrumentális művel, az Ides Of March 1981-es Killers album kezdődik vele. Zseniális gitárjátékot hallgathatunk benne.

 

A dalt az Arch Enemy dolgozta fel. Sokkal sötétebb, zúzósabb hangzást kapott. A gitárszóló is elég torz. Nem mondhatom, hogy elnyerte a tetszésemet. A Black Earth lemezük 2007-es újrakiadására került fel bónuszként.


 

És most jöjjön a másik Iron Maiden dal, a Purgatory. Szintén a Killers albumon jelent meg, de kislemezen is kiadták, a Paul Di'Anno-s korszak legsikeresebb kislemeze volt. Nagyon szeretem ezt a számot, pörgős, tele van lendülettel, energiával, és jók a dallamok.

 

Azért van ma két alapművünk, mert a Steel Prophet-nél egyet klikkel kettőt hallgat akció van, és egybegyúrva hozza nekünk a két számot, amerikai powermetál stílusban. Legelőször 1997-ben jelent meg az Into the Void (Hallucinogenic Conception)lemezükön, majd 2000-ben a Genesis válogatáslemezükön, illetve több maiden tribute albumon szerepelt.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr251876359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valdislav 2010.03.29. 08:39:32

Dejódejódejó:D Az utólsó feldolgozást már hallotam ugyanis megvan ez a tribute lemez:P Viszont az első feldogozás nálam átjött:D
süti beállítások módosítása