Merénylet

2010.07.01. 22:19

Megint emlékezzünk egy kicsit Dio-ra! Kill The King - énekelte anno a Rainbow-ban. Az összeesküvésben most a Stratovarius, Primal Fear, Grave Digger, Heathen, a Candlemass, Loudness és a Liege Lord is részt vett.

Az eredeti dala Rainbow 1978-as Long Live Rock 'n' Roll lemezén jelent meg, de korábban is tolták már koncerten, mert az egy évvel hamarabb kiadott On Stage koncertanyagon már rajta van. Jó kis pörgős hard rock nóta. Albumverzsön: 

 

Koncertverzsön:

 

A Primal Fear az 1999-es Jaws of Death lemezére rögzített egy heavy metál verziót. (szvsz ez inkább az, mint power) Nekem tetszik a hangzás, Ralf Scheepers énekstílusa is bejön. 2000-ben a Holy Dio: Tribute to Ronnie James Dio- válogatásra is felkerült.

 

Holy Dio: Tribute to Ronnie James Dio lemezre egy másik Kill The King feldolgozás is felkerült, méghozzá nem más, mint a Stratovarius alkotás. Itt előtérbe kerül Jens Johansson billentyűs játéka. Elég hard rockosan szól. A pengetős szekció most eléggé a háttérben szól, inkább hard rock a hangzás, mint power metál. Timo Kotipelto meg megint egy más énekstílust képvisel, neki elég magas a hangja. Mindent összevetve jó ez is.

 

A Heathen igazi arcleszedős, pofándurrantós trash-speed metállal támad a királyra. Még 1991-ben alkották, a Victims of Deception albumon adták ki. Adja az ívet.

 

A Liege Lord trash metal zenekart méghamarabb meg ihlette ez a mestermű. Még 1988-ban a Master Control lemezükre fért rá, ez a szintén zúzós, kemény fémzene. Az énekes is elég agresszívan tolja, róla elhiszem, hogy agyonüti a királyt és nem vacsorára invitálja. Bár a magas hangokkal azért néha gondjai vannak.

 

A Grave Digger szintén letépi a fejed. Nagyon bírom Boltendahl  agresszív, mély, rekedtes dörmögős, hangját. A gitárszóló is nagyon fasza. Egy hátránya van ennek a felvételnek, a hangminőség, de valószínűleg a youtube hibája. A '98 Knights Of The Cross lemez japán kiadásán van bónuszként. (miért mindig a japánon???)

 

A japán Louderness verziója. Itt is van orgona és a műfaj is inkább hard rock.

 

A Candlemass koncerteken nyomatja, kézikamerás amatőr felvétel, szóval csodát ne várjatok, de azért a kézikamerás felvételek között nem rossz a minőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr482124168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása