Szép új világ

2010.08.13. 02:11

Már lázasan készülök a szombati Iron Maiden koncertre, ezért most egy Maiden szám feldolgozásait kutattam fel. Igazodva a koncert setlistjéhez, a dal nem más, mint a Brave New World. Nem csak fanoknak ajánlom! A dal 2000-ben jelent meg az azonos című nagylemezükön. A két tékozló fiú, az énekes Bruce Dickinson és a gitáros Adrian Smith visszatérése utána első album, illetve ez az első 3 gitáros felállássú lemezük is egyben. Az egyik kedvenc dalom, tessék úgy hallgatni. Győnyörű nóta.

Kaptok egy koncertverzsönt is, a 2001-es Rock In Rio-ról (a legjobb koncert dvd a világon ;) )

Profi feldolgozókból nincs sok, viszont az a kettő ami van, teljesen más irányba indult el, mint az eredeti, méghozzá minőségi módon.

Scott Lavender feldolgozás lemeze már szerepelt a blogon. Zongorára átírt instumentális Maiden dalokkal készült. Szerencsénkre a Brave New World is köztük van. Amúgy 2005-ben felvett nóta.

Érdekes megközelítés a Ghostlines produkciója. Ők egy lassú, kellemes, popközeli dalt faragtak belőle. Az elején valóban hasonlít egy pop-balladára, van benne elektromos, akusztikus gitár, némi elektronikus zene, és egy kellemes férfi énekhang. Viszont a vége felé kapunk, egy jó gitárszólót, utána újra belassul a dal. 2008-ban adták ki a Maiden Heaven feldolgozás lemezen.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr992218147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása