Doctor, Doctor plíz

2009.01.11. 19:31

A mai számot nagyon imádom! Az eredeti szám az UFO slágere. A 2008-as Szigetes Iron Maiden koncert első introja is ez a szám volt, az eredeti vagy az MSG-s verzió, nemtudom. Én már akkor elkezdtem rá partizni, pedig hol volt akkor még a koncert... :D Nagyon be tudok indulni tőle. Talán nem meglepő, hogy a feldolgozást maga az Iron Maiden követte el.

Az eredeti nóta az Ufo 1974-es Phenomenon albumán jelent meg. A dalt az egyik szerző, az Ufoból kiváló gitáros Michael Schenker saját zenekarában, az MSG-ben is játsza. Aki inkább csak hallgatná, annak stereo minőségben csak a hang. Aki nézni is akar valamit közben, akkor annak egy felvétel '75-ből. Érdekes, nézzétek csak meg, milyen volt akkoriban a hard rock öltözködési divat. :) 

 

A feldolgozás a Maiden Lord of the Flies kislemezén található. A fiúk nem tettek hozzá sokat az eredeti verzióhoz, inkább kiemelték a meglévő dallamokat, ritmusokat. De ez így jó, hatalmas szám lett ez is. A mikrofonnál Blaze Bayley.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr34871482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása