Lázadozás Billyvel

2009.02.14. 00:24

Most egy igazi ereszdelahajamat típusú szám következik. Billy Idol bulizós, tombolós slágere a Rebel Yell és feldolgozásai kerülnek ebbe a bejegyzésbe.

A dal még 1983-ban jelent meg a Rebel Yell albumon. Én nagyon bírom Billy hangját, főleg mikor bele ad egy is erőt is. Alap, hogy van hozzá klip is. Középen van egy szakadt ruhás, villámcsapott frizurájú szőke gyerek, na ő Billy. A színpadi mozgása egy nyugdíjjas boxolóra hasonlít, de így szeretjük. Viszont a gitáros, Steve Stevens felkészült figurázásból, meg ugrabugrából meglehetősen, nagyon látványos amit csinál. Amúgy ez a Steve gyerek, amellett, hogy Billy Idol jobbkeze, rengeteg előadóval dolgozott már együtt, többek között Michael Jacksonnal, Vince Niellel, meg a Juno Reactorral is. Igazából sok köze ennek nincs a nótához, csak érdekesség... :)


Billy Idol - Rebel Yell
Uploaded by EMI_Music. - Explore more music videos.

 

Kezdjük a dalok sorát egy kis diumdisuval, ugyanis a Scooter jegyzi a leghíresebb Rebel Yell feldolgozást. A nóta '96-ban került fel a Our Happy Hardcore korongra.A klipben mennek partyzni a Scooterék egy vidéki kastélyba, nem tűnik fel nekik, hogy mindenkin 18. századi ruha van rajtuk kívül. Gondolják, bálestére elkél egy kis tuctuc, úgyhogy gyors adnak egy koncertet a pár száz évvel lemaradt fiataloknak. Az se izgatja őket, hogy valószínűleg a fogorvosi műhibák áldozatainak szervezett rendezvényen léptek fel. Aztán kiderül, hogy mégse a vaddisznó bálon vagyunk, hanem itten mindenki vámpír. Sebaj, az énekes az énekével elcsábítja a fővérszopót, majd egy kevésbe eredményes meneküléssel zárul a video.

 

Eddig a blogon nem volt igazán jó HIM féle feldolgozás, sőt a legutóbbi egyenesen borzalmas volt, ezért javítok kicsit a hírükön. Nekem valahol megvan cd-n ez a feldolgozásuk, azt nemtudom melyik koncerten vették fel, mert tudtommal hivatalosan nem jelent meg, szerintem ami nekem megvan, az is valami bootlegről származik, de a lényeg, hogy piszok jó. Ez valószínűleg egy másik koncert felvétele, illetve található még pár Rebel Yell előadás tőlük, úgylátszik szeretik játszani koncerteken. A video 1999-ben készült, tehát itt még tök fiatalnak tűnnek. Ez a Ville meg egy kétlábon járó dohányreklám, még a dal közben is a szájában a dekk. Ejnye-bejnye. A gitárosok meg a végén félreértik a gitárpárbaj lényegét. update! hát nem leszedték ezt a jó kis videót is :@ No tessék, itt egy másik: (Update2: megvan az eredeti video is, csak rossz minőségben itt.)

 

A Northen Kings egy igazi supergroup 4 neves énekesből verbuválódott: Jarkko Ahola (Teräsbetoni, Dreamtale), Marco Hietala (Nightwish, Tarot), Tony Kakko (Sonata Arctica) and Juha-Pekka Leppäluoto (Charon). Az ő feldolgozásuk szerencsére rendesen át van alakítva. Lassabb verzió, kis szimfónikus beütéssel. Nekem tetszik, bár eltűnt a tombolós hangulat, néhol vontatott, de emellett olyan fenséges hangulatot sugároz. A 2007-es Reborn albumukon keressétek.

 

A Childern of Bodom verzióján meglepődtem mikor először hallottam, ugyanis ebben viszonylag elég kevés a hörgés. Úgyhogy nekem ez most bejövős. A zenei szempontból a COB-dal eddig sem volt bajom, csak a hörgéssel, itt is profi zenei alapot nyújtanak. Tetszik, hogy a szinti az elején jobban ki van emelve, illetve a gitárszóló is egész korrekt.

 

A hosszú nevű The Dillinger Escape Plan a mathcore (progresszív metalcore :O) műfajban nyomja. A zene egy fokkal tényleg technikásabb, de azért még nem progresszív... ;) Vannak benne egész jó részek, tetszik. Ez felvétel nem tudom mikor, de a feldolgozásuk amúgy 2003ban íródott.

 

Az alternatív rock/emo? zenekar a Kill Hannah is feldolgozta az Lips Like Morphine EP-jére. A zenével kapcsolatban: Emotol ez nem is rossz, úgyhogy maradjunk az esetükben az alternatív rocknál, viszont az ének gáz, bár youtubon találtam egy rossz minőségű koncertfelvételt, ahol vagy más énekelt, vagy a csávó normálisan.

 

A nu metal harcos Dope feldolgozása az idei No Regrets albumukon lesz található, amikro márciusban megjelenik. De mi már most meghallgathatjuk.

 

A Drowning Pool is erőteljes, üvöltős énekkel képzelte el a Rebel Yell-t. Zeneileg is tetszik, ez az üvöltős ének is jól jön ki ehhez a zenéhez, saját ötletek is vannak benne szóval egész jó darab. A 2007ben kiadott Full Circle albumukról.

 

És végül egy feldolgozás, amit úgy gondolom semmi sem tud überelni. Mégpedig a gyerekműsor Szezám utca átirata, melynek a címe Rebel L. Egyszerűen lenyűgöző. Például figyeljétek meg a mozgást, még mindig gazdagabb és fantáziadúsabb, mint Idol mester öcsiboxa. Több szereplős ének, hatalmas gitárszóló, mi kell még? A gitár tényleg egész jó, ahhoz képest, hogy egy gyerekműsorban szerepel, azon sem lepődnék meg, ha Van Halen szólózna benne. A klip története a Billy Idolra kisértetiesen hajazó főhősunk szóvaltartja a rendetlenkedő L formájú kukacot, míg a Yard kiérkezik, és rendet tesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr30942016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.01.23. 13:08:53

jajajj ide nem írt senki :) pedig a Rebel Yell egy hibátlan szám. szerintem hatalmas. van egy-két halott link de ami tetszett nagyon: COB, Drowning Pool. a COB-os jóideje a kedvencekben van nálam yT-on :) a Drowning Pool-os dögös lett és tetszik az albumborító ami be van rakva az elejére.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.06.10. 14:35:57

találtam magyar feldolgozást méghozzá jót :) Sing Sing
www.youtube.com/watch?v=bDUTfEqsrq0
süti beállítások módosítása