Amerikai kölkök

2009.03.05. 19:54

Ma is egy többrészes bejegyzés első eresztésével lesz dolgunk. Kim Wilde a '80-as években volt tinipopsztár, az ő legnagyobb slágerét, a Kids in America-t rengetegen átdolgozták. Lássunk a versenyzőket.

A kisasszony 1981-ben adta ki a dalt, a saját magáról elnevezett albumon. Ahhoz képest hogy pop, nekem tetszik. Van egy koncepciója, egyre fokozódik a feszültség a zenében, igaz az ének amolyan tinis, de most az egyszer elnézem. :) A zeneileg a vezető szerep a szintetizátoré, viszont egy kis rockos alapot is adtak az egésznek, ami főleg a kórusok alatt egész hangulatos, persze elég visszafogott, mert ugye ez mégiscsak tinipop. Klipp is készült hozzá, Kim Wilde a forgatás elött valószínűleg citromott evett, mert elég fancsali ábrázattal szerepel végig. Már a nevéből is látszik, hogy Kim egy vad csaj, méghozzá annyira, hogy kerítéssel el is választották a zenekartól, nehogy rájuk támadjon. Apropó zenekar, itt valahogyan sokkal autentikusabb, mint mondjuk a Britney vagy a Stefanie Heinzmann klippben.

 

A punkrock/rapcore zenekar, a Bloodhund Gang az első albumára csinált egy rapcore feldolgozást. Punkos zene, a haverok besegítenek az énekbe, a végén egész meggyőző lett az a kántálás. Az 1995-ös Use Your Fingers albumról.

 

Kim-Lian holland popcsillag és híres lett a maga poprock változatával 2004-ben. A dal a Balance című albumán szerepel. Klip is készült, amiből megtudhatjuk hogy viseli a sztárságot a hölgy aki répatortát borított a fejére. A lényeg, hogy sokat integet, tv műsorokban szerepel és koncertezik. A koncertet onnan ismerjük föl, hogy az énekesnő mögött meglehetősen nagy számban tolonganak a táncosok, szinte tolják le a színpadról Kim-Liant, ugyanis alig férnek el. Szerintem itt a legnagyobb a táncos:közönség aránya. Viszont midnenki ugrabugrál, de legfőképp az énekesnő, ő valami béka, vagy nemtudom. Maga a dal olyan átlagos, a végén azt a gitárdallamot jobban kiemelhették volna.

 

Az angol trash zenekar, a Lawnmower Deth egy amolyan paródiajellegű nótát készített, legalábbis remélem nem komolyan gondolták, mikor 1991-ben kiadták kislemezen. Viszont zeneileg elég érekes lett, a versék alatt pergős punkzene megy, az ének is arra hasonlít, míg a refrén alatt átvált trash metállá. Van ám klipp is, ha itthon készül ilyen video, a rosszmájúak elnevezik parasztmetálnak. Igazából erre tényleg nincs mentség, igazi suttyófilm, de nekem bejön. Jó tudni, hogy angliában is készítenek ilyet...

 

Ezek után hallgassuk meg az Atomic Kitten lapos, vérunalmas feldolgozását. Csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy legalább dekoratívak. Viszont a gitáros lalalazása az megfizethetetlen.

 

Most egy kicsit igazságtalan vagyok, mert egy amatőr együttes feldolgozását is felrakom, pedig elég ramaty. A Franki Doll & the Broken Toys énekesnőjének személyében a rockerek is kapnak egy dekoratív hölgyet, sajnos ő sem tud énekelni. Fel is hívja a színpadra 2 barátnőjét, dehát ígysem lesz jobb. Alatta viszont pergős punk rock muzsika szól, kár hogy az is nélkülözi a dallamokat. De hamár megtaláltam, kirakom.

 

Akkor csodálkoztam volna, ha nem találok valami tuctuc feldolgozást. De a Cascada véletlenül sem hagyta volna ki a lehetőséget, úgyhogy itt az eurodance változata a nótának. A 2006-os Everytime We Touch lemezről.

 

A The Muffs nevű poppunk zenekar is elkészítette a saját verzióját. Egész jól sikerült, nekem tetszik. A 2000-ben kiadott Hamburger című korongjukon található. Viszont nincs benne szinti meg a lalala is hiányzik, de azt hiszem kárpótol minket a gitárszóló. (Nem egy nagy szám, de legalább van benne... kettő  is)

 

A Pennywise pergős, lendületes punk verziót ad elő. Igazából ez egy standard punkrock szám, a végén tetszik a kórus.

 

Hajjaj! Mit találtam. A Disney újabban musicalakkel próbál nagyobb pénzeket szakítani, sikerül is, bár számomra szimpatikusabbak voltak, mikor még rajzfilmgyártással foglalkoztak... Igazából nem tudom, hol meg miben szerepelt a Jonas Brothers, de valahogy nem is akarom megtudni. A Léyneg, hoyg ittvannak és átírták a dal szövegét, Kids in the Future-re. Így már akár a mi lurkóink is énekelhetik. Köszönjük. Mivel egy egész hivatásos alkotógárda brainstormingolt az ügyön, meg ugye pénz forrás is volt elég, ezért a hangminőséggel nem lehet bajunk, a zene az ugye egy célcsoportnak készült, nekik bőven megfelel, az a lényeg. Van klip is, megy benne a parasztvakítás ezerrel, sebaj, a srácok nagyon kemények, és biztos nem playbackről megy az a gitár... Jól halottam, nananaáznak lalala helyett? Ejnye. A Robinson család titka című animációs film egyik dala volt, 2006-ban.
 

 

Az Eläkeläiset finn népzenei műfajban, természetesen finn nyelven készítette el a saját feldolgozását. Ezt a stílus humpának meg jankának hívják arrafelé, nállunk kocsmazenének. :) A Kedves feltöltő az eredeti Kim Wilde klippet vágta alá, valahogy nem passzol a kettő...

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr55983866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r1pp3r.j4ck · http://csakmegverlek.wordpress.com 2009.03.08. 01:18:36

Összesen hármat sikerült végighallgatnom, az eredetit, a thrashpunkot és a Pennywiset
süti beállítások módosítása