Duplán jobb

2009.03.24. 21:55

Ma a Spooky Tooth dala van soron, amit a Judas Priest tett igazán ismertté. Ez a Better By You, Better Than Me, 1969-ből. A Judas feldolgozáshoz egy botrány is kapcsolódik. Részletek a tovább gombra kattintva...;)

Az eredeti dal a Spooky Two albumon jelent meg. Sajnos azt a verziót nem találom sehol, pedig én is kiváncsi lettem volna rá. Viszont itt van a Spooky Tooth 38! évvel késöbbi koncertfelvétele. Képzeljük el belőle milyen volt az eredeti. Nagyon tetszik a szintiszóló, meg úgy az egész elő felvétel. Igencsak megtetszett ez változat is.

 

A Judas Priest 1978-as Stained Class lemezére írta a dal feldolgozását. Zeneileg teljesen belefekszik a Judas munkái közé, meg nem modnaná senki, hogy egy cover. A botrány amiatt robbant ki, hogy két srác öngyilkos lett, és az anyjuk beperelte a zenekart, mert állítása szerint tadatalatti üzenetet közvetít, aminek hatása alatt ölték meg maguka a fiúk. (visszafelé hallgatva azt lehet kivenni, hogy tedd meg). Persze a zenekart felmentették midnen vádpont alól. Rob Halfordnak volt egy jó nyilatkozata ezzel kapcsolatban: Ha tudatalatt öngyilkosságra tudnánk bíztatni a rajongióinkat miért nem inkább azt sulykolnánk, vegyél több Judas lemezt...
Midnenesetre jó kis hírverést kaptak, de ez nem von le semmit a dal értékéből. Jó kis nóta, nem kell tartani a tudatalatti motiválásról, én sem ettől leszek suicid. A kedvenc részem a grandiózus refrén felvezetések. Nem semmi, hogy tud énekelni Halford.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr401023508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása