Zene pusztításhoz

2009.10.09. 20:29

Rég volt már kemény metál muzsika a feldolgozandó darabok között, épp ezért a most a Megadeth örök darabjához, a Symphony of Destruction-höz kerestem feldolgozásokat. Azoknak is érdemes belekukantani, akik nem szeretik a kemény zenét, ugyanis számukra is találtam nyalánkságot.

A dal 1992-ben jelent meg a Countdown to Extinction lemezen. A Megadeth egyik legnépszerűbb száma. Bírom a klippet is, kifejezi a dal lényegét.

 

A Hellsongs egy nagyon szimpatikus svéd zenekar. Kőkemény metál dalokat dolgoznak fel, azoknak, akik nem bírják a zúzást, ugyanis nagyon kellemes, könnyed kis pop dalocskákat kreálnak belőlük. A 2006-os Hymns In The Key Of 666 lemezükön szerepel.

 

A Nightwish is játszani szokta élőben. Nekem ez a verzió nem tetszik, Marco Hietala elég gyenge benne, bár lehet hogy csak rossz napja volt. Erről a linkről elérhettek egymásik felvételt, de csak hang. Ennek jobbb a minősége, az ének is jobb egy fokkal, de még mindig gyenge.

Az ex-Iron Maiden énekes, Paul Di'Anno a mai napig főleg Maidenes korszakából él, de azért próbálkozikm önálló alkotásokkal. 2006-ban is megjelentetett egy szólóalbumot, ami sajnos borzalmasan sikerült, (pedig a címadó dal még reményre adott okot) azon szerepel a Symphony of Destruction földolgozása. Sajnos ez sem sikerült, Paul szinte teljesen elvesztette énekesi tehetségét, és csak ordibál össze-vissza. A zenekar azért próbálja menteni a dolgot, hozzátesznek az alapműhöz. Miattuk érdemes nekifutni.

 

Trent Reznor(Nine Inch Nails) készített remixet Gristle mix néven. Trent nem is hazuttolja meg magát, kajuk az ipari hangzást. Több Megadth kislemezen rajta van.

A video rövidített változat sajna, az eredeti közel 10 perces.

 

Az Arch Enemy a Kerrag! magazin számára csinált egy zúzós hörgős feldolgozást 2006-ban. A High Voltage!: A Brief History of Rock feldolgozásalbumon jelent meg. Nekem nem tetszik, elég nyers.

 

Az Emil Bulls egy német nu-metal csapat. Koncerten játszották, nu-metál feldolgozás lévén a dallamot-szólót kihagyták belőle.

 

A Fury feldolgozása a 1999-es Megaded - A Tribute To Megadeth lemezre készült, nemsokban különbözik az eredetitől, de azért nem rossz.

 

1995-ben a német J.B.O. (James Blast Orchester) készített német nyelvű paródiát. (A székrekedés szimfóniája) Tetszik. :)

 

A legbrutálisabb feldolgozás a Katalepsy-é. Nekem ez már sok volt.

 

Az előbbi kategóriába sorolható az Alghazanth száma is. Brutálhörgős blackmetál, kár érte, pedig a billentyűs alkalmazása jó ötlet.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr221439446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbking 2009.10.12. 10:21:34

Van egy kiváló goa feldolgozásom DJ Jirzij-től, bocs a neten nem találtam meg, próbálom felapplikálni.

bbking 2009.10.14. 20:07:15

Sorry, de nem találtam zenemegosztó oldalt. Még gondolkodom a megoldáson, lehet, hogy mpg-é kell konvertálni vhogy. Ez már elég bonyolult ügy.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.10.16. 13:29:46

Csapj oda neki valahogy, várjuk azt a feldolgozást! :)
süti beállítások módosítása