Megint esik

2009.12.08. 21:04

Minden idők egyik legjobb szintipop csapata, az Eurythmics készített egy melankolikus, de gyönyörű dalt, a viszonzatlan szerelemről, a vágyakozásról, a címe Here Comes The Rain Again.  A dalhoz jobbnál jobb feldolgozások készültek, különféle műfajokban, még hazai is akad. Érdemes meghallgatni őket a "tovább" után.

Az eredeti 1983-ban jelent meg a Touch albumon. Nagyon tetszik benne, hoyg az elektronikus alapot feldobták vonós betétekkel. Én bírom Annie Lennox hangját, pont annyira melankolikus, mint ami a számhoz kell.

 

A Hypnogaja feldolgozása egyszerűen letaglózott, annyira tetszett. Először is, ez a lassú bánatos indulás, a komának piszok jó a hangja. Második meglepetésemre meg egyszercsak beindul a zúzás és egy modern metál számot kapunk a jobbik fajtából. A témához illően depreszzív.  A 3. meglepetés a végén a ritmusváltás. Ez most nagyon bejött. :) A 2005-ös Below Sunset albumukon találhatjuk.

 

Alex Parks popfeldolgozása egy tehetségkutató műsorban. Nem rossz, nem rossz, de azért nem csúcskategóra.

 

A legnépszerűbb magyar gótikus és doom metált játszó zenekar, a szegedi Nevergreen. Annak idején a városi tv-n volt egy zenés blokk (adásszünet helyett) Amin ugyanaz a kb 20 klip ment mindig, no én ezt rengeteget néztem kb 10 klip miatt, ez is köztük volt. Igazából nem az én stílusom, de ezt azért szerettem. A videoklipje viszont borzalmas, amire az alacsony költségvetés sem kifogás.

 

Hogy kiheverjük az előző borongós hangulatot, egy eurotrance változat. A Shockwave követte el. A zene jellemzését inkább kihagyom, nagyon nem nekem való az ilyen. Viszont az a srác a klipben hasonlít is Annie Lennox-ra. Az egész video ízléstelen és borzalmas. Shockoló a látvány, biztos innen a nevük.

 

Kanyorodjunk vissza az alternatív metál verziókra kicsit. A The Drama Club változata is tetszett, stílusban hasonlít az elején egekbe magasztalt Hipnogaja féle verzióra.

 

A szomszédok is nagyot alkottak, a szerbiai Night Shift kitűnő rockverziót szerkesztett. Jó hangú férfi-nő duett, kellemes visszafogott zene gitárszólóval, egyszerűen csodás. A 2002-es Undercovers lemezen jelentették meg. A youtube letiltotta a beágyazást sajnos, de ezen a linken elérhetitek, érdemes meghallgatni!

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr411584502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balukaaaa teh master · http://gothic-risen.blog.hu/ 2009.12.11. 18:16:10

juj, ez a Hypnogaja gyanúsan hasonlít a szarrá auto-tune-olt Nickelback-es kölyök hangjára. remélem itt nem ez a helyzet.
süti beállítások módosítása