Az igéret földjére utazunk

2010.02.12. 20:55

Konczi elvtárs a tudtán kívül szolgáltatott a mai bejegyzéshez alapanyagot. Valószínű még nem is tudja, hogy az In Flames nótája, a World of Promises igazából feldolgozás. Az eredeti a svédek nagy hard rock bandája, a Treat slágere volt. A tovább gombra kattintva meg is hallgathatjuk mindkét verziót.

Az eredeti nóta az 1987-es Dreamhunter lemezén szerepelt a svéd zenekarnak. Könnyed, light-os kis rockmuzsika a '80-as évek populárisabb hard rock stílusát követve. Nekem tetszett, jók a szólók, a refrén is fülbemászó. Készült hozzá videoklip is, sajnos a kép rossz minőségű, így nem tudjuk maradéktalanul élvezni, hogy egy csinos hölgy öltözködik a zenekar próbaterme felett, a gitáros fel is ugrik hozzá egy kv-ra.

 

Az In Flames feldolgozása  1999-ben készült, a Clayman 2005-ös deluxe kiadására került fel bónusz számként. A zene jó dallamos, az In Flames féle hörgéssel is kezdek lassan megbarátkozni, szóval ez a feldolgozás jobban tetszik az eredetinél. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr521753264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valdislav 2010.02.12. 21:24:48

Hehe már tudom :D Bár nekem az eredeti is nagyon tetszik, az In Flames-es feldolgozás lendűletesebb és mivel ezt halottam először ezért nekem is jobban tetszik. Welcome to my world :D
süti beállítások módosítása