A bárd dala

2010.02.14. 22:04

Aki egy kicsit is érdeklik a fantasy iránt, nem kerülheti el J.R.R Tolkien műveit. Ha a metál zenét is szereti, valószínű találkozott a német Blind Guardian együttessel, akik zenéje fantasy történetekből, legfőképp Tolkien műveiből építkezik. Az egyik legnépszerűbb számuk az akusztikus gitáros The Bard's Song. A dalt az oldalon népszerű Van Canto dolgozta fel, nem is akárhogy.

A dal a Somewhere Far Beyond lemezen található, ami 1992-ben jelent meg. Két része is van a dalnak, az akusztikus In The Forest és a power metál The Hobbbit alcímet viselő. Minket most feldolgozás szempontjából az első, In The Forest érint, viszont aki egyben akarja meghallgatni a kettőt, az ezen a linken megteheti, megéri.

És íme egy egyszerű, ámde nagyon hangulatos kis klip:

 

A Van Canto a 2008-as Hero lemezére készítette acapella feldolgozását. A lemezről egy külön posztban már megemlékeztünk. Az egyik legjobb tétele ez a dal, nem véletlen, ugyanis a lemez készítésében a Blind Guardian frontembere, Hansi Kürsch is részt vett.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr381758719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.02.16. 15:21:05

az eredetit nagyon szeretem, szerintem nagyon szépre sikerült.
a Van Cantot meg épp készültem lefikázni, tényleg már dörzsöltem a tenyeremet de azt kell mondjam ez jó lett.
süti beállítások módosítása