Erre csörög a Dio

2008.12.30. 22:02

A mai nótánk az Aerosmith egyik legnagyobb slágere a Dream on lesz. Az 1973-mas dalt rengetegen feldolgozták, ebből két leghíresebbet mutatom be a blogon.

Először lássuk az alapművet. A szám az Aerosmith első albumán jelent meg 1973ban. Légkovácséknak nem ez lesz az egyetlen számuk a blogon, találkozunk még velük ezen az oldalon majd. Akkor most lássuk a Steven Tyler érdekes arcberendezését:

 

A légkovácsék vajon használnak légkalapácsot?

Földolgozás fronton az első versenyző a 2 rockzenei nagymester Ronnie James Dio és a számomra kimondhatatlan nevű gitárfenomén Yngwie Malmsteen közös gyermeke. Mivel élőben együtt sosem léptek fel, ezért ilyen montázsolt klippet találtam csak. Sebaj a dalon van a lényeg úgyis. Amúgy a kedvenc feldolgozásaim egyike.

 

Hogy nemcsak csattogós metállal legyen tele az oldal, kedvezek a kevésbé fémszivűeknek is. ugyanis a következő feldolgozás Eminem - Sing for the moment című száma. Eminem a szövegből csak a refrént vette át az eredeti műből, a refrén közötti rapbetétek saját szerzemények, illetve a zenéből átemeltek részeket, elemeket. Megvallom őszintén nekem tetszik ez a szám, hiába dolgozták át hiphoppárénak, valamit sikerült megtartani az eredeti nóta hangulatából. Bejövős. (úgyis mondhatnánk, igent mondtunk az Eminemre) Akkor most jöjjön a hip-hoppáré... Itt a nóta:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr93849406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása