A sértett kölyök fohásza

2010.05.22. 00:01

Többen ajánlották már nekem a Subscribe, Kölyköd voltam feldolgozását. Nos, itt az idő, hogy felrakjam a blogra az egyik leghíresebb Edda Művek dal további változataival egyetemben. Kattintsatok a továbbra.

A dal 1981-ben jelent meg, az Edda Művek 2. című albumon, mikor még nem rabolták el az ufók Patakyt és nem került pártpropaganda a zenébe, tehát amikor még volt EDDA. Sokat nem írok a dalról, úgyis mindenki ismeri. A magyar hard rock gyöngyszeme. Íme az albumverzsön:

 

Kaptok egy koncertváltozatot is 1981-ből:

 

A Subscribe 2009 végén jelentette meg feldolgozását a Contradictions EP-jén, tehát elég friss anyag. Ami tetszik benne nagyon, az a sokszínűsége, több műfajból is merítenek. Például van benne modern metál, hard rock, a közepén egy az egyben a Rage Against The Machine, a billentyűs viszont az Edda stílusában nyomja. De be kell vallanom, nekem a raggae betét nem tetszik. A zenekar myspace oldalán meg lehet hallgatni jó minőségben, ide meg belinkelem az MTV Icon-os előadásukat. A felvétel hamarabb készült, mint a lemez

 

Meglepődtem a Mester És Tanítványai verzióján, nagyon jól sikerült. Nem bírom Mester Tamást, de azt el kell ismerni jó hangja van, ebbena  dalban is belead apait-anyait. A zenét itt is átírták, nyálas kellemes lassú témával indít, de másfél perc után beindul és egy vérbeli, vagány, lázadó rockdalt kapunk. 1996-ban jelent meg az Elvarázsolt Edda-dalok című feldolgozás lemezen, ami a blog törzsolvasóinak kötelező hallgatmány!

 

Az M1 Társulat című, 2008-ban vetített műsorában adta elő Koroknai Árpád, a P.Box énekese.

 

Szintén az M1-en futott a Csináljuk a Fesztivált című showműsor. Kerényi Miklós Máté operetténekes adja elő a dalt. Nem illik hozzá ez a dal, jó a hangja, de túl tisztán, művészien énekli, hiányzik belőle a dac, a lázadás, amiért az eredetit szeretjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr772019277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.06.01. 19:54:57

Á, nem ér! Koroknai Árpiba óriási hang szorult.
süti beállítások módosítása