Vida loca-i karnevál

2010.03.16. 21:47

Huhh, a múlt héten nem nagyon volt időm a bloggal foglalkozni, még szerencse, hogy Balukára végre rájött a posztolhatnék, így nem maradtatok feldolgozások nélkül. :)

Viszont, hogy kiheverjem az elmúlt napok fáradalmait, nagy bulit csapunk. A fellépő Ricky Martin a Livin'la Vida Loca című régi slágerével, és persze a feldolgozók. Szerencsémre metál verzió is akad. (Na ja, különben nem is lenne poszt belőle ;) )

 

Az eredeti dal 1998-ban jelent meg, hát nyomatták is alaposan kis hazánkban, nagy sláger volt, a csapból is ez folyt. Ehhez mondjuk köze volt egy másik számának, A Cup Of Life-nak ami a '98-as foci vb hivatalos dala volt, enélkül nem lett volna körülötte ekkora felhajtás. Volt még egy 3. slágere abban az időben, valami Undok Tré Mária, de Ricky hamar eltűnt a süllyesztőben. Ez a latinos, pörgős dalocska popmércével amúgy nem olyan rossz, még szerintem se.  A nosztalgiázók Ricky eponym albumán keressék a nótát. (sztem mind a hármat.) Persze van faja klipünk is hozzá, mindenki falatnyi ruciban táncol, csórikáim, hogy nem fáznak, mikor valószínű fagy van, az elején is, hogy megcsúszik az autó a jégen...


Ricky Martin - livin la vida loca
Uploaded by brucebru. - Explore more music videos.

 

No mivel is kezdhetném a feldolgozások sorát, hogy a direkt Ricky martin maiatt idekattintók se lépjenek gyorsan tova, és azok se, akiket hányinger kerülgetett az előbbiekben. Hát az előbbiek csekkolják a következő videót, ahol Ricky, Kylie Minogue-al énekel duettet. Az utóbbi kategória ezt meg ne nézze, a saját egészsége érdekében.

 

A Shrek második részében hangzott el egy változat, amit nem más, mint Eddie Murphy és Antonio Banderas ad elő. (A filmben Szamár és Csizmás Kandúr) A zenét is átdolgozták, jó pont, csak az a sablon elektronikus ritmust ne nyomatták volna alá. A film soundtrackját 2004-ben adták ki.

 

Most a R. Martin rajongótábortól elbúcsúzom, mert most jönnek ám végre az igazi feldolgozások, lássuk az első versenyzőt:

Nem megyünk messze jó feldolgozásért, itt van egy rögtön a szomszédban. A szerb rockzenekar, a Night Shift elég ütős verzióval állt elő. A gitárszóló egy picit fura, egyébként nagyon bejött a nóta. A 2002-es Undercovers lemezükön jelent meg. Van hozzá video anyag is szerencsére.

 

A Knockout Theory szintén remekelt, ők pergős punk dalt készítettek az alapból.

 

Ki nem hagyhatom orosz kedvenceim, a Boney Nem dalát. Ez az a zenekar, ami olyan igénytelen, hogy már tetszik. Azért összekapták magukat, és szerintem egész jó kis változatot kreáltak, még valahogy a hörgés is klappol. Bár lehet az elfogultság beszél belőlem, és valóban szar, mint ahogy azt a tesztalanyok állítják, akiknek premier előtti vetítést tartottam. :D Persze ez olyan közkincs, amit a youtube nem enged beágyazni, így hát muszáj lesz rámennetek a erre a linkre: ahol Ricky Martin hallhatóan kicsit berekedt.

 

Mégjobban bedurvulunk, mégtöbb zúzás és hörgés hallható a Ten Masked Man átiratában. Hát nekem nem tetszik, nemcsak a hörgés miatt, hanem mert elvesztette az eredeti dallamot, a 2 rövid szóló kivételével nem nagyon emlékeztet rá semmi. Ha egy kicsit többet átemeltek volna belőle, de a zúzdát is megtartják, akkor bejött volna. A Return of the Ten Masked Men lemezükön találjátok. 2000-ben került a boltok polcaira, de hátha még ott van.

 

A híres punkzenekar, a Toy Dolls is elkészítette a saját ízlése szerint a Livin' la Vida Loca-t. Elsőre meglepődtem az énekes hangján, ha jól emlékszem már szerepeltek a blogon, nem ilyenre emlékeztem. Ha megszoktuk a hangot, észrevesszük, hogy egyébként ez egy marhajó feldolgozás. Megmaradt az eredeti latinos hangulat, nagyon ott vannak a kórusok és a szólók is adják az ívet, a sípakármiről nem is beszélve. 2000-ben követte el a banda, az Anniversary Anthems lemezére.

 

A következő egy paródia, nem nagy szám, viszont sokan Weird Al Yankovich-nak tulajdonítják. Hát ő azért ennél magsabb szinten alkot, ez nem az ő műve. A Bitter Tasting Omlettes alkotása, a címe és témája: livin la vida yoda. Csak azért került fel a blogra, mert sok példányban fenn van a youtubon Weird Al dalként. Nehogy megtévesszen valakit, inkább belinkelem.  Itten van.

Remélem azért maradt pár Ricky Martin fan, mert most eljön hozzájuk a japán szívtipró, Hiromi Go és az ő Goldfinger 99-re átkeresztelt, enyhén rockosabb dalával. Reszkess Ricky.

 

Végül divatos szóval élve jöjjön a WTF? kategória győztese: Chuck E. Cheese valami amerikai pizza franchise kabalafigurája. A következő meg valami reklámféle. Az ilyen kérdéseken, hogy "minek?" meg "miért így?" már nem is gondolkodom. Teljesen agymosott. Azt hiszem egy darabig nem iszom megint kólát. De legalább tudjuk, hogy Szimat Szörény a válságban is el tudott helyezkedni. Jelenleg gitáros.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr851845544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.03.16. 23:36:36

te.. neked tényleg jót tesz hogy amikor más otthon henyél mer nemzeti ünnep, te dolgozol :D ugyanis ez egy nagyon jó hangulatú poszt lett.
viszont nekem van pár beágyazott videó ahol a helyén csak egy fehér négyzet jelenik meg, nézd már meg h az én készülékemben van-e a hiba (a yT-os videók bejönnek)

Amerigo B · http://magyardal.blog.hu 2010.03.17. 10:37:12

Peti!
A Toy Dolls énekesnek tényleg ilyen a hangja. Élőben hallottam. Fantasztikus hangulatot tudnak teremteni koncerten.
süti beállítások módosítása