Bízz bennem

2010.09.11. 21:13

Attól mert verseny van, még nem álll meg az élet, épp ezért összegyűjtöttem pár feldolgozást Kylie Minogue '94-es slágeréhez, a Confide in Me-hez. Több nekem való, minőségi rock/metál verzió is van, de a lágyabb zenék kedvelői is megtalálhatják a számításukat ebben a bejegyzésben, mert itt van például a Hurts is. Csak kattints a továbbra.

Az eredeti dal a nemes egyszerűséggel csak Kylie Minogue címmel megjelent lemezen található. A zene egész jó, Kylie Minogue is szépen énekel. Viszont a klip borzalmas, nem illik a dalhoz.

 

Kezdjük a hazaival a feldolgozások sorát.

A PhoniX Files egy viszonylag friss metál zenekar, ám a magyar hard rock/metál színtér ismert arcai alkotják, méghozzá a Wendigo és a H.A.R.D. zenekarok tagjai. Az egyik bemutatkozó daluk a Confide In Me feldolgozás. Igazán jó lett. A nótát tartalmazó Raising EP-jük ingyenesen letölthető innen.: http://www.phoenixfiles.hu/zenek

 

 

Meghallgathattok egy vad komolyzenei változatot is az ausztrál Aston zenekartól. Az idén megjelent Bulletproof lemezükön megtaláljátok.

 

Maradjunk továbbra is a legkisebb kontinensnél, a szintén ausztrál Naked Heart-től egy alternatív metál verziót kapunk. 2003-ban jelent meg a Further Proof lemezükön, emelett kislemezen is.

 

Az angol Hurts nem hallotta, hogy a szintipop csilaga a 90-es évek elején leáldozott, minimalista muzsikával és lenyűgöző énekkel lép elénk a The Sun magazin álltal rendezett Biz Sessions felvételén. Nekem tetszett ez a puritán fellépés. Ja és most nyáron történt mindez.

 

Az Angtoria szimfónikus metállal kedveskedik nekünk. A banda érdekessége, hogy az énekesnő, Sarah Jezebel Deva a Cradle of Filth háttérénekese. A daluk a God Has a Plan for Us All lalbumon került a forgalomba.

 

Jöjjön egy akusztikus verzió a Nerina Pallot koncertről. A dal amúgy megtalálható a Sophia című kislemezének b-oldalán. Nem rossz cucc.

 

Újra metál, méghozzá megint női énekessel. A For Selena and Sin a tavalyi Primrose Path korongján jött ki a ezzel a jóféle változattal.

 

A The Sisters of Mercy is játszotta koncerteken, de  hivatalosan nem jelent meg, csak bootleg formában. 

 

Egy akusztikus verzió:

 

A horvát emo zenekar az Analena következik. Az ő verziójuk 2000-ben látott napvilágot az Arythmetics EP-n.

 

 

És végül egy Esben and the Witch koncertfelvétel.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr422289315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Patreides · patreides.blog.hu 2010.09.14. 03:43:55

Az "Confide in Me" szerzői egyébként Steve Anderson és Dave Seaman (Brothers in Rhythm Duo) és a muzsikus-költő Edward Barton (Owain Barton néven).
Nerina Pallot egyszer azt mondta a dalról, hogy ez az egyik dal, amit nagyon sajnál, hogy nem ő írta. :)
Viszont most Kylie új albumára sikerült két dalt is írnia, a "Better Than Today"-t és a címadó "Aphrodite"-t. Sajnos, egyik sem veszi fel a versenyt a "Confide in Me"-vel, de még Nerina saját korábbi dalaival sem.
A "Confide in Me" az egyik örök kedvencem Kylie-tól, a másik a Nick Cave dal, a "Where the Wild Roses Grow".

Patreides · patreides.blog.hu 2010.09.14. 04:06:45

Egyébként Madonna "Frozen" klipjében a 2:58-tól szóló dallam valahogy erősen emlékeztet a "Confide in Me" legjellegzetesebb dallamára, bár nem ugyanaz, de mintha az lenne kicsit átforgatva, átvariálva. (Sajnos nem vagyok muzsikus, talán valaki, akinek van füle az ilyesmihez, meg tudná mondani...)
Frozen:
www.youtube.com/watch?v=zXFHf8xZ1CA
Éppen ezért nekem ez is ugyanolyan kedvencem. :)

szakemb R. 2010.09.17. 18:49:30

Feltűnt valakinek még rajtam kívül a vissza-vissza térő loop a Doors - This is the end című számából? A szám és a post-od is kíváló, köszi és grat!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.09.26. 01:00:52

Lidérc, hol lelsz te ilyeneket????
Phoenix Files, mekkora supergroup!
süti beállítások módosítása